Feedback

Vid djupfrysning av en maträtt kyls maten enligt formeln $f(t)=B e^{k t}-30$ där $f^{\circ} \mathrm{C}$ är matens temperatur då kylningen pågått i t minuter. När maten kylts i 5,0 minuter är dess temperatur $78{ }^{\circ} \mathrm{C}$ och efter 8,0 min har temperaturen hos maten sjunkit till $71^{\circ} \mathrm{C}$. Vid vilken tidpunkt sjunker temperaturen med $2,1^{\circ} \mathrm{C} / \mathrm{min}$ ?

Källa till uppgift: KTH ten 2015 12 14
Innehållet är endast tillgängligt för Pluggies medlemmar. Prova i 30 dagar för 19 kr.
Logga in eller Bli medlem nu
Innehållet är endast tillgängligt för Pluggies medlemmar. Prova i 30 dagar för 19 kr.
Logga in eller Bli medlem nu
Innehållet är endast tillgängligt för Pluggies medlemmar. Prova i 30 dagar för 19 kr.
Logga in eller Bli medlem nu

Bra att kunna inom deriveringsregler

$\frac{d}{dx}x^a=a\cdot x^{a-1}$

$\bigstar$ Några derivator som är bra att kunna utantill $\bigstar$

$\frac{1}{x}\Rightarrow -\frac{1}{x^2}$

$\sqrt{x}\Rightarrow \frac{1}{2\sqrt{x}}$

$e^{kx}\Rightarrow ke^{kx}$

$a^x\Rightarrow a^x\cdot ln(a)$

$ln(x)\Rightarrow \frac{1}{x}$

$sin(x)\Rightarrow cos(x)$

$cos(x)\Rightarrow -sin(x)$

Enbart medlemmar kan kommentera. Prova i 30 dagar för 19 kr.
Logga in eller Bli medlem nu

Vi använder cookies på vår webbplats för ett antal syften, inklusive prestanda, funktionalitet och analys.
Lär dig mer om Pluggies använding av cookies.

Godkänn alla Godkänn nödvändiga